Kontakta oss

Så fixar du möblerade företagslägenheter till dina stora projekt!

bild

Stora infrastrukturprojekt och uppstarter av nya verksamheter kräver ofta mycket personal på plats. Med tre ledande rekryterings- och fastighetsbolag i ryggen bryter HOMEstate ny mark inom möblerade företagslägenheter.

”Allt fler kunder vänder sig till oss för att få hjälp med att lösa boendet för ett stort antal anställda som jobbar i den här typen av projekt”, berättar Janina Väistö som är försäljningschef på HOMEstate.

HOMEstate, som ägs av rekryterings- och bemanningsföretaget OnePartnerGroup samt fastighetsbolagen Balder och K-Fastigheter, har på kort tid etablerat sig som uthyrare av möblerade företagslägenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

HOMEstate erbjuder alla typer av bostäder – från mindre enrummare till större våningar – och har utvecklat ett koncept där alla lägenheter är nyrenoverade och inredda med möbler i samma design.

”Tanken är att företagen ska kunna erbjuda likvärdiga boenden till alla sina anställda, Igenkänningsfaktorn ska vara hög och medarbetarna ska känna sig hemma oavsett på vilken ort de jobbar. För arbetsgivaren är det ett tryggt, effektivt och omtänksamt sätt att lösa bostadsbehovet som bidrar till att stärka medarbetarvarumärket”, säger Janina Väistö.

Att kunna inreda enhetligt på det här sättet är unikt och möjliggörs av bolagen bakom HOMEstate, förklarar Mats-Erik Lidström som är VD för HOMEstate:

”I samarbete med Balder, som har fastigheter i hela Sverige, och K-Fastigheter som hör till de stora aktörerna i södra delarna av landet, kan vi snabbt få fram och inreda lägenheter som möter kundernas behov.”

Han konstaterar också att efterfrågan på mer omfattande bostadslösningar växer.

”Det är många som efterfrågar ett stort antal boenden till medarbetare i samband med byggnationer och nyetableringar. Nyligen har vi bland annat löst boendet åt 50 personer i Göteborg på uppdrag av en av våra kunder – en utmaning som vi kunde möta just tack vare vår ägarstruktur. Eftersom vi är rikstäckande är det här en tjänst som vi kan erbjuda överallt i landet, vid förfrågan.”

Samtidigt växer efterfrågan även på enstaka boenden, både med korta hyresperioder och längre kontrakt.

”När pandemin släpper tror vi att rörligheten kommer att öka ytterligare. Samtidigt innebär kompetensbristen ökad arbetskraftsinvandring vilket innebär att företagen måste hitta bra boenden åt sina medarbetare som flyttar till Sverige från utlandet. Genom våra ägare OnePartnerGroup har vi en unik insikt i nationella och internationella kompetensflöden. Just nu drivs en rad stora projekt som kommer att generera ett stort antal expats som behöver bostäder i Sverige”, resonerar Mats-Erik Lidström.

Digitalisering spelar en strategisk roll i HOMEstates erbjudande och underlättar för kunden i allt från administration till vardagsliv. Interaktiva lösningar ger snabb återkoppling, en majoritet av lägenheterna har digitala kodlås och oavsett om man ska bo kort tid eller länge hos HOMEstate så finns möjligheten att se sitt nya boende i 3D, berättar Janina Väistö:

”Eftersom lägenheterna är möblerade uppskattar våra kunder funktionaliteten i den digitala rundvandringen där medarbetarna får en chans att göra sig hemmastadda och planera för sitt nya liv redan före flytten.”

Fler nyheter

Bredda ditt sinne

post thumbnail

HOMEstate – företagslägenheter för hemkära!

post thumbnail

Har Balder och K-Fastigheter i ryggen: Uppstickaren HOMEstate sätter ny standard på möblerade företagslägenheter.